برگزاری مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز همزمان با مراکز علمی و دانشگاه های سطح شهرستان

نوشته شده توسط جمال شریف آذر در .

همزمان با سایر مراکز علمی و دانشگاه های سطح شهرستان ، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در سالن اجتماعات دانشکده فنی و مهندسی این شهرستان برگزار گردید.

درابتدا مراسم آقای سیدیان، ریاست دانشکده فنی و مهندسی سقز ضمن عرض خیرمقدم به پژوهشگران واساتید وحاضران در این مراسم، برگزاری هماهنگ و همزمان بزرگداشت هفته پژوهش را موجب پیشرفت و تعالی وتوسعه فرهنگ پژوهش در دانشگاههای شهرستان قلمداد کردند.

IMG 0028

سپس آقای مهندس کریمیان معاون سیاسی فرماندار ویژه شهرستان سقز ضمن تقدیر و تشکر از پژوهشگران و اساتیدی که مقدمات رشد و تعالی کشور را رقم می زنند، بیان نمودند :  امروزه سنجش علم ودانایی بوسیله میزان مصرف داده ها و اطلاعات و میزان تولید آن صورت گرفته و گسترش علم در یک اجتماع به میزان دسترسی به منابع مفید پژوهشی بستگی دارد.

ایشان ادامه دادند؛ امروزه پژوهش به دنبال آگاهی بخشی و کشف حقیقت و حل مشکلات جامعه است و اهمیت آن به دلیل توسعه علم وفناوری و ضرورت پژوهش به جنبه زمانی و شناسایی نیاز های یک جامعه ارتباط دارد. بر همین اساس مصرف اصلی پژوهش گره گشایی از مشکلات کشور و جامعه می باشد.

IMG 0035

مهندس کریمیان اضافه نمودند: راه رسیدن به جامعه ای که در آن پژوهش مبنای پیشرفت علمی را به وجود بیاورد، آموزش و پرورش پژوهش محور است و رشد و شکوفایی دانش آموزان در مقاطع ابتدایی می تواند جامعه را برای رسیدن به این هدف سوق دهد.

در ادامه آقای دکتر کیوان شافعی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز ضمن خیر مقدم به حاضران در مراسم ، به تشریح اهداف برگزاری هفته پژوهش در سطح ملی پرداخته و افزودند؛ هدف از برگزاری مراسم هفته پژوهش و فناوری در هفته آخر آذر ماه هر سال ؛  شناسایی توانمندی های پژوهش و فناوری در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی ، تقدیر از پژوهشگران برتر ،امکان تجاری سازی و وارد بازار نمودن محصولات پژوهشی از طریق جشنواره ها و نمایشگاه های پژوهشی ، برقراری ارتباط بین مراکز پژوهشی و تحقیقاتی ،نهادینه کردن فرهنگ پژوهش و در جامعه می باشد.

دکتر شافعی با اشاره به  شعار هفته پژوهش و فناوری در سال 1395 با عنوان « پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری زیر بنای اقتصاد مقاومتی » افزودند؛ تحقق اقتصاد مقاومتی که از مطالبات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)و سیاست های کلان نظام می باشد؛ تنها در سایه پژوهش و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی  امکان پذیر است.

ایشان با اشاره به جایگاه برجسته آموزش و پرورش در نهادینه نمودن فرهنگ تحقیق و پژوهش یادآور شدند زمینه ترویج و گسترش فرهنگ پژوهش بایستی از مدارس و در سطوح ابتدایی شروع شده و دانش آموزان باید محقق و پرسشگر بار بیایند.

IMG 0070

دکتر شافعی در ادامه با ارائه گزارش کاملی از جایگاه علمی دانشگاه های ایران در سطح جهانی ، ملی ومنطقه ای در پایگاه های رتبه بندی تایمز، QS ، سایماگو، بومتریک و میزان مقالات نمایه شده دانشگاههای استان کردستان و شهرستان سقزدر اسکاپس و... پیشرفت های چند سال اخیر دانشگاه های ایران را مدیون تحقیقات پژوهشی بنیادین اصیل و ماموریت گرای محققان کشور دانستند ، ایشان سپس گزارش مفصلی از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز ارائه دادند و در پایان پیشنهادات ذیل را درجهت ارتقاء جایگاه  پژوهش و فناوری در سطح استان وشهرستان طرح نموده و  ابراز امیدواری کردند در آینده، توسعه پژوهش در استان کردستان به توسعه کشور در سطح ملی کمک شایانی نماید.

1-      ارتباط مراکز علمی و دانشگاههای شهرستان با مراکز صنعتی و جامعه

2-      توجه به ایجاد مراکز رشد وفناوری در دانشگاههای شهرستان

3-      تاسیس مجلات علمی و پژوهشی در هر دانشگاه

4-      برگزاری همایش های کاربردی، راهبردی، مسئله محور و ماموریت گرا در راستای شناسایی و حل مشکلات شهرستان

5-      سوق دادن دانشگاههای شهرستان به سمت دانشگاههای نسل سوم(پژوهش محور) و کارآفرین

6-      گسترش و نهادینه کردن پژوهش تقاضا محور

7-      افزایش تعامل وهمکاری های پژوهشی در سطح ملی وفراملی

8-      تلاش در جهت احداث و تجهیز پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی در شهرستان

9-      ایجاد آزمایشگاههای مجهز در دانشگاه های شهرستان

در ادامه هر یک از روسای مراکز علمی و دانشگاه های سطح شهرستان سقزبه ارائه گزارش فعالیت های پژوهشی مرکز خود پرداختند.

در پایان به پژوهشگران برتر هر یک از دانشگاهها هدایایی تقدیم گردید که آقایان دکتر فتاح مرادی ، دکتر محسن بشارت و مهندس کریم کوتاهی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در جمع  پژوهشگران برتر این مراسم قرار داشتند.

IMG 0193

پیوند‌های مفید