برگزاری مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از پژوهشگران برتر شهرستان سقز دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز 1396/09/30

مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از پژوهشگران برتر شهرستان سقز دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز برگزار گردید. در این مراسم آقای دکتر کیوان شافعی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز با اشاره به روند نام گذاری روز و هفته پژوهش بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گفت: نام گذاری این هفته در سال 1384 به عنوان هفته پژوهش و فناوری با اهدافی از جمله ؛ نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در جامعه، شناسایی توانمندیهای پژوهشی مراکز تحقیقاتی، شناسایی و معرفی پژوهشگران برتر، فراهم نمودن زمینه تجاری سازی دستاوردهای علمی در نمایشگاههای فن بازار و برقرار نمودن ارتباط بین مراکز علمی و تحقیقاتی با صنعت و جامعه نام گذاری گردید.

وی در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)«پژوهش  بایستی به دنبال رفع نیازهای اساسی کنونی کشور باشد» گفت؛ در زمینه کاربردی نمودن پژوهش مشکلاتی وجود دارد و باید دانشگاهیان و دستگاه های اجرایی به رشد کیفی تولید علم، دیپلماسی علمی، تاثیرات اجتماعی و اقتصادی علم توجه بیشتری داشته و برای نزدیک شدن به استاندارد جهانی نسبت پژوهشگر به جمعیت تلاش بیشتری داشته باشند، که در این میان نقش اساتید و دانشجویان دانشگاه ها بسیار حائز اهمیت است.
دکتر شافعی با اشاره به شعار هفته پژوهش امسال «پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال»، اذعان داشت؛ امروزه دانشگاه های ما آموزش را برای آموزش بکار می گیرند ، در صورتی که بایستی آموزش برای پژوهش و پژوهش برای حل مسئله انجام شود و باید قبول کرد زیر بنای تولید و اشتغال و در حقیقت زیر بنای اقتصاد مقاومتی، تجاری سازی فناوریهای علمی ونوآوریهاست و برای تبدیل شدن یک ایده به محصول ، بایستی پژوهش بنیادین واصیل تبدیل به پژوهش کاربردی شده تا در نهایت به تولید ثروت از طریق نوآوری منجر گردد.

وی در ادامه گفت؛ دانشگاه های ما بایستی از مرحله آموزش محور به سمت دانشگاه های نسل دوم وسوم(پژوهش محور و کارفرین) حرکت کنند و برای تحقق این امر باید ابزار هایی را همچون گسترش تحصیلات تکمیلی، غیر دولتی کردن دانشگاه ها، مدیریت هزینه های پژوهشی و سوق دادن نتایج پژوهش به سوی تجاری سازی را بکار گرفت.
شافعی افزود: مدیران اجرایی ما باید به پژوهش اعتقاد پیدا کنند و مبنای تصمیم گیری آنان پژوهش و تحقیق باشد تا به نتایج مطلوب و پایدار دست یابند و در پایان سخنان خود به ارائه گزارشی از فعالیت های پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرداخت.
سپس آقای مهندس ورمقانی معاون استاندار و فرماندار سقز هم با بیان اینکه یکی از محورهای توسعه کشور، پژوهش است گفت: پنج محور اصلی در این شهرستان به عنوان محورهای ضروری پژوهش شناسایی و معرفی خواهد شد.   افزود: تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی در سقز ضروری است و باید توجه به پژوهش اولویت اول ادارات باشد.

مهندس ورمقانی با اشاره به اینکه در بحث اعتبارات پژوهشی ادارات شهرستان با کمبود منابع مالی مواجه هستند، اظهار کرد: مدیران کل استان در خصوص اختصاص اعتبارات پژوهشی به دستگاه های اجرایی شهرستان همکاری لازم داشته باشند.
در پایان مراسم از پژوهشگران برتر شهرستان تقدیر به عمل آمد.