برگزاری همایش منطقه ای نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز 1396/09/25

همایش منطقه ای نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز به صورت یک روزه و با ارایه 20 مقاله از مجموع مقالات ارسالی به دبیرخانه این همایش، برگزار گردید. این همایش که با سخنرانی چهره های علمی چون آقای دکتر ایرج نوروش عضو هیات علمی دانشگاه تهران، آقای دکتر بهروز شاهمرادی عضو هیات علمی گروه اقتصاد مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و اساتید دیگری از سایر استانهای کشور همراه بود، با استقبال کم نظیر دانشجویان روبرو شد.

در این همایش آقای دکتر کیانی دبیر هیات امناء و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، ضمن اشاره به لزوم فرهنگ سازی و اختصاص بودجه به فعالیت های پژوهشی دانش بنیان و کاربردی در تمامی ارگانها و ادارات ابراز داشت؛ برگزاری همایش های علمی در واحد های دانشگاهی ، نشان از ظرفیت بالای علمی دانشگاه آزاد اسلامی داشته و منابع انسانی متخصص و توانمند که رکن اصلی فعالیت های علمی و پژوهشی در حوزه اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان می باشد، در راستای نیل به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و آرمان تبدیل شدن به یک تمدن نوین اسلامی فعالیت می کنند.
ایشان ابراز داشتند؛ بودجه پژوهشی به دستور آقای دکتر ولایتی، ریاست هیات موسس و هیات امنای دانشگاه افزایش قابل توجهی یافته و حمایت از فعالیت های کارآفرینی و دانش بنیان از سیاستهای ایشان و ریاست عالیه دانشگاه جناب آقای دکتر رهبر می باشد.

در ادامه آقای مهندس ورمقانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان سقز با اشاره به اینکه دانایی محوری، علم آموزی و انجام تحقیق های کاربردی و راهبردی، نیاز روز محیط های دانشگاهی است، گفت؛ اقتصاد مقاومتی، دغدغه کشور و نسخه شفا بخش اقتصاد ایران است ومردم و مسئولان در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی مسئول هستند.
ایشان ابراز داشت؛ رفع مشکلات بانکی در راستای پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران، تولید با کیفیت توسط تولیدکنندگان، کاهش قاچاق کالا و افزایش صادرات غیر نفتی در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ضروری است. همچنین مردم با مصرف کالای داخلی، حمایت از تولید کنندگان داخلی و صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی می توانند نقش داشته باشند.

سپس آقای دکتر کیوان شافعی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز ابراز داشت؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز با تبعیت از سیاست¬های ابلاغی نظام و منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، در عرصه علم وفناوری و همچنین استراتژی های تدوین، ترسیم و ابلاغ شده توسط ریاست هیات امناء و هیات موسس دانشگاه جناب آقای دکتر ولایتی و ریاست عالیه دانشگاه جناب آقای دکتر رهبر و نیز بومی شدن و ابلاغ این سیاست ها دراستان از جانب ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان جناب آقای دکتر کیانی، انجام پژوهش و تحقیق را در اولویت کاری خود قرار داده است و در راستای حل مشکلات و معضلات شهرستان، استان، منطقه و کشور به انجام پژوهش های بنیادین و کاربردی و ماموریت گرا پرداخته و یکی از اقداماتی که این دانشگاه در زمینه امر پژوهش انجام می دهد، برگزاری همایش و سمینار های علمی است.
ایشان اذعان داشت؛ پیشرفت علم و تکنولوژی تاثیر به سزایی بر زندگی بشر داشته و این تاثیرات در مجموع رفاه اجتماعی را افزایش داده است و به همین دلیل جوامع علمی به دنبال آگاهی از آخرین یافته های علمی بوده و یکی از مهمترین مکانهایی که این یافته ها ارایه، نقد و بررسی می شوند همایش ها هستند. لذا در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز درصدد برگزاری همایش نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی، به منظور توسعه جامعه علمی کشور، برآمده است.

ایشان در ادامه ضمن تبیین اهداف برگزاری این همایش و نقش سیاستهای اقتصاد مقاومتی در واکسینه نمودن ساختار اقتصادی در مقابل تحریم ها، فشارها و تکانه ها افزودند: با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 1392 توسط مقام معظم رهبری به مسئولین اجرایی کشور، حسابداران و حسابرسان درصدد تبیین نقش و جایگاه خود در اجرایی نمودن این سیاست ها برآمده اند. ایشان در ادامه گفتند: حسابداری با دو رویکرد حسابداری مالی و حسابداری مدیریتی در تمامی شاخصه ها، اهداف، تنگناها و محدودیت های اقتصاد مقاومتی نقش تاثیر گذار و مهمی دارد.
سپس دکتر بهروز شاهمرادی یکی ازسخنرانان ویژه این همایش با اشاره به رویکردهای مختلف در حوزه اقتصاد عنوان کرد: استفاده از شاخص پیچیدگی اقتصادی نسبت به سایر شاخص ها از جمله توسعه انسانی، رقابت پذیری جهانی و شاخص های حکمرانی جهانی قدرت تبیین بهتری در تخمین رشد اقتصادی یک کشور دارد.
وی همچنین برای دستیابی به این رویکرد تعیین اهداف و چشم اندازها را یکی از معیارهای اصلی عنوان کرد که در آن دولت نقش هدایتگری را برعهده خواهد داشت و برنامه های اقتصادی ایران را در این راستا مناسب عنوان کرد اما نحوه و چگونگی اجرا و عملیاتی نمودن این برنامه ها را دارای مشکلات اساسی دانست.
همایشِ "نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی" در نوبت بعد از ظهر با سخنرانی پروفسور ایرج نوروش در ارتباط با نظام های اقتصادی و تأثیر حسابداری و حسابرسی علمی در این نظام ها و نیز اجرای یک پَنل تخصصی به کار خود پایان داد.